Şu örtünün güzelliğine bakarmısınız? Bayıldımm. Bende örmek istiyorum..Önce bu renk ipler almalıyım.Alacağım ipler tüylenme yapmayacak,yıllarca rengi solmayan cinsten olmalı.Bana öneride bulunmak isteyen varmı?
Şu örtünün güzelliğine bakarmısınız? Bayıldımm. Bende örmek istiyorum..Önce bu renk ipler almalıyım.Alacağım ipler tüylenme yapmayacak,yıllarca rengi solmayan cinsten olmalı.Bana öneride bulunmak isteyen varmı?
Anadolu'da bazı yörelerde harnup olarak da bilinir.
Yeryüzünün en eski bitkilerinden olup anavatanı olarak Güney Anadolu, Suriye, Kıbrıs, Yunanistan, İspanya, Fas, Tunus, Cezayir, Filistin ve Libya olup
memleketimizde, Antalya, Mersin, Silifke, Datça dolaylarında yaklaşık 1500 km2lik sahil şeridinde doğal olarak yetişmektedir.
Keçiboynuzu, yetişmeye başladığı ilk 15 yıl meyve vermeyen bir bitkidir. Meyveleri ilk başlarda yeşil olup, olgunlaştıkça kahverengileşen ve tam olgunlaşınca parlak kahverengi renk alır.
Keçiboynuzunun en büyük özelliği nefes darlığına karşı oldukça etkili olmasıdır.
Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı etkili olan etkin maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır.
Bu etkin madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine etkilidir ki;
derhal sonuç almak mümkün olabilmektedir.
Ayrıca alerjinin neden olduğu nefes darlığı problemlerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir .
Keçiboynuzunun içerdiğigallik asit insan sağlığı üzerinde öylesine çok yönlü özellikleri olan bir maddedir ki,
Bu özelliklerinden bazıları aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.
analgesicAğrı kesici
AntiallergenicAlerjiye karşı
AntiasthmaticAstıma karşı
AntibacterialBakteri yok edici
AntibronchiticBronşite karşı
AnticancerKansere karşı
AntihepatotoxicKaraciğeri toksinden arındırıcı
AntioksidantSerbest radikalleri yok edici
ImmunostimulantBağışıklık sistemini güçlendirici
AntiviralMikroplara karşı
AntisepticAntiseptik
Cancer-preventiveKansere karşı koruyucu
AntinitrosaminicNitrozamin yok edici
BronchodilatorBronş genişletici AntipolioÇocuk felçine karşı
Yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi gallik asit çok yönlü bir maddedir.
Bu maddenin belirtilen bu özelliklerini artıran ve takviye eden keçiboynuzunda bulunan promotor maddelerdir.
Akciğer ödemine karşı keçiboynuzu pekmezi desteği bulunmaz bir imkandır.
Balgam söktürücü gücü ve astım a karşı olan tedavi edici gücü çok fazladır.
Sigara içenler keçiboynuzu pekmezine başladıktan bir iki gün sonra nasıl balgam çıkardıklarını hayretle gözleyeceklerdir.
Keçiboynuzu pekmezi, insanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini%90 oranında önleme gücüne sahiptir.
Özellikle sigara içen insanlarda akciğer kanserine yakalanma riskinin ne kadar yüksek olduğu,
bu konuyla ilgili hemen her klinik deneyde ortaya konmaktadır.
Değerli okuyucular, bir insanın kendi kendine (sağlığı açısından) verebileceği en büyük zarar; sigara içmesidir.
Unutmayınız ki, sigara içmek sadece akciğer kanserine yakalanma riskini artırmıyor,
genel olarak insan sağlığını olumsuz etkileyen zararlı bir alışkanlıktır.
Keçiboynuzu pekmezi akciğer kanserini önleyen mükemmel bir pekmezdir.
Keçiboynuzu pekmezinde kolestrol bulunmaması ayrı bir avantajdır.
Kaffein ve theobromine içermediği içinde tansiyon problemi olanların rahatlıkla kullanabilecekleri bir bitkidir.
Fosfor ve kalsiyum bakımından zengindir.
Bu nedenle osteoporoz rahatsızlığı (Kemik Erimesi) olanlara kalsiyum ihtiyaçlarının karşılanmasında çok iyi bir destekleyicidir. --------
KEÇİBOYNUZU (HARNUP) PEKMEZİ
Faydaları:
*Kalsiyum bakımından çok zengindir (sütün 3 katı)
*İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir
* Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.
(Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir.)
*Yüksek ham selüloz etkisi ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite etkilidir.
Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir .
Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.
Mideye kuvvet verir.
*Yüksek mineral ve vitamin içeriği ile de diş ve diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.
* Yüksek doğal şekerler , zengin mineraller (özellikle çinko) ve vitaminler (A , B , B2, B3, D) içeriği dolayısıyla doğal güç ve besin kaynağıdır.
*Yüksek sodyum ve potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer ve akciğer üzerine çok yaralı etkileri bulunmaktadır.
Kanın zehirli maddelerini temizler.
*İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanserini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.
*Kalbe faydalıdır, kalp çarpıntısını önler*İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atar
Kaynaklar:
Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu/ Bitkisel Sağlık Rehberi
Dr.Mehmet Göbelez/ Gıdalarımız ve Sağlığımız
Aslında bu bloğumu yazacağım hikayeleri torunlarım olduğunda okumaları için oluşturmuştum. Ama henüz birtek hikaye yazamadım.
Bari büyüklere faydalı birşeyler yazayım dedim.
Dereotu
Dereotunun faydaları içeriğindeki monoterpen ve flavonoid bileşiklerinden gelmektedir. Maydanoz gibi antioksidan etki göstermektedir bunun için serbest radikalleri elimine eden enzimleri aktive edebilmektedir. Yine içeriğindeki uçucu yağların desteği ile antibakteriyel etki gösterebilmektedir.En önemli özelliklerinden biri de kalsiyumdan zengin içeriğidir, bu sayede menapoz ve romatizma sonrasında kemik yoğunluğu kaybını önleyebilmektedir. Diyet lifi, demir ve magnezyum içeriği de oldukça yüksektir.
Maydanoz
Sofralarda dekorasyon ürünü olarak kullanılan maydanozun pek çok sağlık faydası vardır. Doğada çok nadir bulunan ancak yararları fazlaca olan iki tür bitkisel etken barındıran maydanoz optimal sağlığın korunmasında çok önemlidir.Bu etken maddeler tümör gelişimini önlemek, hücreleri zararlı maddelerden koruyucu kalkan görevi gören enzimlerin aktivitesini artırmak, kanserojen maddelerin eliminasyonda fonksiyon göstermektedir.Luteolin denen bitkisel bileşik çok yüksek antioksidan aktivite göstererek vücudun serbest radikal denen hücre öldürücü maddelere karşı savunmasını artırır. Bu iki önemli etken bileşik dışında C ve A vitamininin öncüsü beta karoten zengin içeriği de pek çok hastalığın önlenmesinde önemli katkılar sağlamaktadır. Kalp krizi riskini artırabilen homosistein seviyelerini düşürmeye yardım ederek kalp dostu bir sebze özelliği de kazanmaktadır.
Nane
Anneannelerimizin vazgeçilmez formülü olan nane limonun mide ve barsak rahatsızlıklarında iyileştirici gücü pek çok bilimsel çalışma ile onaylanmıştır. Kasları yatıştırıcı gücü ile hazımsızlık, spazmlar, sindirim güçlüğü gibi belirtileri iyileştirebilmektedir İçeriğindeki mentol içeriği ile aktivitesi de artmaktadır. Araştırmalar nanenin iyi bir anti - kanser bileşeni olduğunu, barındırdığı bitkisel bileşenlerden özellikle monoterpenlerin pankreas, göğüs ve karaciğer tümör gelişimini yavaşlattığını, bağırsak, cilt ve akciğer kanserlerini de önleyici olduğunu göstermiştir.İçeriğindeki etken başka bir madde ile vücutta ateşsiz iltihaba yol açan bazı zararlı maddeleri durdurarak solunum yollarının açılmasına yardımcı olur.
Fesleğen
Fesleğende bulunan flavonoidler hücresel anlamda koruma sağlamakta, çalışmalar bu bileşiklerin kromozomların radyasyon ve serbest radikallerden zarar görmesini engellediğini göstermektedir. Öte yandan istenmeyen bakteriyel gelişimi de önleyebilmektedir.Fesleğen yapraklarından elde edilen esansiyel yağların sık kullanılan bazı antibiyotiklere direnç gösteren patojen bakterilerin üremesini yavaşlattığı gözlenmiştir. Ayrıca anti-romatizmal etkisi ile dikkat çekici sağlık faydaları vardır.İçeriğindeki öjenol ile iltihap artırıcı bazı enzimlerin aktivitesini azaltma özelliği göstermektedir. Yüksek beta karoten içeriği ile antioksidan aktivite gösteren A vitaminin zengindir.
Marul
Bol miktarda çeşitli mineralleri içeren marulun, sinirleri teskin edip iyi uyku verdiğini ve erkeklerde cinsel arzuyu frenlediğini belirten uzmanlar, yemekten önce salata şeklinde yenen marulun, şeker hastalarının kandaki şeker seviyesini düşürdüğünü bildiriyor. Marulun bol idrar söktürdüğünü ve kanı pisliklerden temizlediğini vurgulayan uzmanlar, karaciğer ve dalak şişliğini, sarılığı giderdiğini, kadınlarda adet dönemlerinin, zamanında ve ağrısız olmasını sağladığını bildiriyor. Uzmanlar, marul suyu, yüze sürülürse ergenlik sivilcelerini giderdiğini, oralara tazelik ve pembelik verdiğini kaydediyor
Ispanak
ABD'de, tüketimde ıspanak salatası başı çekiyor. Demir yönünden zengin, koyu yeşil yapraklı ve güzel tadı olan ıspanak, diğer yapraklı sebzelere nazaran daha çok protein içeriyor. Salatada yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor. Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin olup, bu maddeler, insanda bol kan yapıyor. Ispanak ayrıca, kemiklerin ve dişlerin sağlamlığını temin ediyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de kuvvetlendiriyor. Özel enzimi ile pekliği giderip bağırsak zehirlenmesini önlüyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor. Uzmanlar, ıspanağın, karaciğeri, lenf bezlerini, kan dolaşımını uyardığını belirterek, hamilelere, 'kanlı-canlı bir bebeğe sahip olmaları için' bol ıspanak yemelerini tavsiye ediyor.
Semizotu
Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor. Semizotunun, şeker hastalarının susuzluğunu azalttığını, şişmanlara kilo verdirdiğini belirten uzmanlar, semizotu, yeşil salata olarak yenirse faydasının fazla olduğunu ifade ediyor .
Size, gizlide ve açıkta Allah’tan korkmayı, az yemeyi, az uyumayı,
az konuşmayı, isyan ve günahları terk etmeyi, oruç tutmayı, namaza devam etmeyi,
sürekli olarak şehveti terk etmeyi, bütün yaratıklardan gelen cefaya tahammüllü olmayı,
aptal ve cahillerle oturmamayı, güzel davranışlı ve olgun kişilerle birlikte bulunmayı vasiyet ediyorum.
İnsanların en hayırlısı, insanlara yararı olandır. Sözün en hayırlısı, az ve anlaşılır olanıdır.
GE-CE'NİN YAZI DİZİSİNİ OKUMAYA BAŞLADIĞIMDAN BERİ HER DİLDEN SİTELERİ GEZİNİP BİR ŞEYLER ANLAMAYA ÇALIŞIYORUM.
YAZILARI OKUYORUM.
SÖYLENENLERİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUM.
ÇOĞU ZAMAN YANLIŞ YAPIYORUM.
VE DAHA ÖNCE YAPTIĞIM HERŞEY SİLİNİYOR. :(
AMA BEN YENİBAŞTAN YAPIYORUM.
YENİLEN PEHLİVAN GÜREŞE DOYAMAZMIŞ'ya AYNEN BEN ÖYLEYİM.
Yeni Başlık resmimi ekledim ama klasik şablona büyük geldiğinden sağa doğru kayık gözüküyor.Ge-Ce nin dediği ayarlamaları yaptığımda biraz daha düzelecek .Biliyorum çünkü bu kaçıncı deneyişim.
Ama tamamını başardığımda,Hiç ama hiç bu dünyayı bilmeyenler için birde benim anlatımımla tüm bunları nasıl başardığımı öğreneceksiniz. :) gece ye rakip hehe.
Evettt şimdi daha iyi değilmi?
BAKIN YUKARIDA BAŞLIK RESMİMİN YERALDIĞI ÇERÇEVE RESMİMDEM BİRAZCIK DAHA BÜYÜK OLDU.RAHATÇA SEÇİLEBİLİYOR DEĞİLMİ?
ŞİMDİ YAZI YAZILAN ALANIMI BÜYÜKTÜM.AMA YAPTIĞIM HATA NEDENİYLE SAĞDAKİ KENAR ÇUBUĞU YOK OLDU.
DAHA DOĞRUSU AŞAĞIYA GİTTİ :(
NEREDE HATA YAPTIĞIMI BULUNCADA (hatayı düzelttim) KENAR ÇUBUĞUM YERİNE GELDİ. :)
AŞAĞIDADA YAZMA ALANIMIN NASIL GENİŞLEDİĞİNİ GÖRÜYORSUNUZ.BÖYLECE RESİMLERİMDE ÇOK BÜYÜK GÖZÜKÜYORLAR.
AMA SOL TARAFTA HALA BAŞLIKLA UYUMLU OLMAYAN BİR BOŞLUK VAR.
BAKALIM ONU DÜZELTEBİLECEKMİYİM. ARTIK AKŞAM OLDU SAAT 17:30 BU GÜNLÜK YETER DİMİ.
Haaa birde bana rahatça ulaşabilesiniz diye e-posta adresi ekledim.Bunu nasıl yapacağımı anlatan site ingilizce.Ben mi? Yes no bilirim tabii. Ama teknik ingilizce ... hiç anlamam.Eeee böyle oluncada eksik anlama sonucu bazı işlemleri yapamıyorum yada yanlış yapıyorum, sonuç fiyasko.
Çalışmıyor .Bilen varsa söylesin beni uğraştırmasın.
BUNUDA ÇÖZDÜM.HTML KODUNDAKİ BİR HATA BUNA NEDEN OLUYORMUŞ.SAĞOLSUN İLKER (HIZIR) HEMEN ÇÖZDÜ.
HADİ BANA e_posta ATIN ANACIM.